Volledig scherm
PREMIUM
Ton van Beers. © Jeroen Nissen

Overleden Arnhems raadslid laat partij achter met grote financiële problemen

ARNHEM - Het Arnhemse gemeenteraadslid Ton van Beers overleed eerder dit jaar. Hij liet de Arnhemse Ouderenpartij achter met financiële problemen. Zijn opvolger heeft het Openbaar Ministerie ingeschakeld. Reconstructie van het politiek leven van een man die al eerder in opspraak kwam. 

Enkele dagen voor zijn overlijden was de ernstig zieke fractievoorzitter Ton van Beers van de fractie van de Arnhemse Ouderen Partij in het stadhuis van Arnhem. Hij trad in het huwelijk met Ulrike Hillgner, al jarenlang zijn steun en toeverlaat.  

Hoe zijn die trouwringen betaald?

De huwelijksvoltrekking, vrijdagochtend 1 februari om 11.00 uur, speelde zich af in zeer kleine kring, vrijwel zonder familie, in alle soberheid. Burgemeester Ahmed Marcouch had een bloemstuk laten bezorgen. 

,,Het bruidspaar heeft trouwringen uitgewisseld’’, zegt Nico Wiggers, die na de dood van Van Beers fractievoorzitter is van de Arnhemse Ouderen Partij. Hij was erbij en vond het een mooi moment.

Maar nu, driekwart jaar later, vraagt Wiggers af hoe die trouwringen eigenlijk betaald werden. Wiggers heeft het beheer over de financien van de partij overgenomen en ontdekte dat het echtpaar Van Beers daags voor hun huwelijk 700 euro overboekte van de partijrekening naar 123 gold.de, een internetjuwelier in Oberhausen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement