Volledig scherm
Het is veel drukker in het Statenkwartier nu Spijkerkwartier betaald parkeren is geworden. © Rolf Hensel

Parkeerdruk Spijkerkwartier neemt af door betaald parkeren en vergunningen

ARNHEM - De parkeerdruk in het Spijkerkwartier is afgenomen sinds een jaar geleden betaald parkeren en parkeerplaatsen voor vergunninghouders werd ingevoerd. Dat blijkt uit een evaluatie van het parkeerplan.  

Vooral de parkeerdruk ten zuiden van de Parkstraat is gedaald. Van de beschikbare parkeerplaatsen voor vergunninghouders is in de avonduren 60 tot 80 procent bezet. Ten noorden van de Parkstraat is het wat slechter gesteld. Daar zijn de parkeerplaatsen nog steeds bezet.

Parkeerprobleem

De bewoners van het Spijkerkwartier hebben ruim een jaar geleden in meerderheid ingestemd met de invoering van parkeervergunningen in de wijk. Sinds die invoering is er wel een parkeerprobleem in de hoek waar nog vrij geparkeerd kan worden. 

In het Statenkwartier en dan met name in de Thorbeckestraat, Fagelstraat, Groen van Prinsterenstraat en Johan de Wittlaan is het veel drukker geworden. 10 tot 15 procent van de auto's in deze straten komen van mensen uit het Spijkerkwartier die geen vergunning willen aanvragen. De helft komt van buiten de wijk of zelfs buiten Arnhem.

250.000 euro

De verwachte inkomsten voor de wijk na aftrek van alle kosten worden verwacht op bijna 250.000 euro. Deze opbrengsten kan de wijk inzetten ter verbetering van de leefomgeving van het Spijkerkwartier.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement