Volledig scherm
De voormalige pastorie aan de Huissensedijk in Elden. © DG

Pastorie Elden onder druk gemeente Arnhem toch opgekalefaterd

ARNHEM - De eigenaar van de voormalige pastorie aan de Huissensedijk in Elden is woensdag onder druk van de gemeente Arnhem begonnen met herstelwerk. Zo worden het dak en de goten hersteld van het monument uit 1850, dat leeg staat sinds het Eldense kerkbestuur het pand in 2000 verkocht aan de huidige eigenaar.

Het pand is ernstig in verval geraakt en is het dorp Elden en de politieke partijen GroenLinks en Arnhem Centraal een doorn in het oog. Zij vroeg meerdere malen aandacht voor het probleem. Sinds anderhalf jaar zit de gemeente Arnhem er bovenop, maar tot concrete actie van de eigenaar leidde dat niet.

Voor de gemeente was de maat vol

Dinsdag was voor de gemeente de maat vol. ,,In april of mei zou met achterstallig onderhoud worden begonnen. Toen wij signalen kregen dat pas na de bouwvak zou worden gestart, hebben we een brief gestuurd dat we gaan handhaven”, aldus een woordvoerder. 

Of dat schrijven een rol heeft gespeeld bij de start van de werkzaamheden kan hij niet zeggen. ,,Maar we hebben daarover de eigenaar dinsdag ook gebeld.” 

Eerder werd ook de eigenaar van de monumentale Villa Schoonheuvel aan de Utrechtseweg gedwongen zijn pand op te knappen. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement