Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Plan van Vitens: grootverbruiker betaalt straks meer voor drinkwater

Wie veel drinkwater gebruikt, moet de komende jaren mogelijk fors meer betalen bij Vitens. Het grootste waterbedrijf van het land wil het waterverbruik zo terugdringen. Voor 2020 stijgt de prijs voor gemiddeld verbruik met zo’n 5 euro per jaar.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Waterverbruik loopt spuigaten uit: ‘Stop die eindeloze stijging’

  Waterver­bruik loopt spuigaten uit: ‘Stop die eindeloze stijging’

  ARNHEM/ ZWOLLE - De eindeloze stijging van het verbruik van drinkwater in Nederland moet stoppen. Vorig jaar gebruikten klanten van Vitens bijna 10 procent meer water dan in 2014 en als die trend zich doorzet gebruiken we in 2050 zelfs 30 procent meer water dan vijf jaar geleden, zo berekende het waterbedrijf. Vitens wil dat mensen bewuster omgaan met drinkwater en begint daarom vandaag een offensief om verspilling tegen te gaan.
 2. Schoolkinderen Overijssel houden niet van kraanwater, in Gelderland en Flevoland gaat er wél een beker water mee
  PREMIUM

  Schoolkin­de­ren Overijssel houden niet van kraanwater, in Gelderland en Flevoland gaat er wél een beker water mee

  Overijsselse schoolkinderen houden niet van water. Van alle provincies nemen Overijsselse kinderen het minst vaak kraanwater mee naar school. Slechts 23 procent van de leerlingen op basisscholen in Overijssel krijgt dagelijks een beker kraanwater mee in de rugtas. Landelijk ligt dat percentage op 33 procent. Dat blijkt uit het Kantar-onderzoek in opdracht van Nederlandse waterbedrijven, waaronder Vitens.