Volledig scherm
PREMIUM
Grote brand op Idustriepark Kleefse waard in Arnhem © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Platowood Arnhem: ‘Bedrijfsvoering door brand niet in gevaar, we hopen op snelle herstart productie’

ARNHEM - Het Arnhemse bedrijf Platowood, dat vrijdagavond werd getroffen door een uitslaande brand in een oven waar hout verduurzaamd wordt, wil zo snel mogelijk weer de productie opstarten. Dat laat woordvoerder Maureen Klaassen van het bedrijf weten.

,,We proberen op korte termijn weer operationeel te zijn, dat is het allerbelangrijkste. We hebben grote voorraden hout, dus de bedrijfsvoering komt niet in gevaar.” Ze voegt hieraan toe dat nog niet bekend is wat de brand in de oven veroorzaakt heeft. ,,Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”

Platowood levert duurzaam hout met behulp van een veredelingsproces (‘platoniseren’) zonder chemische toevoegingen. In een zogeheten ‘autoclaaf wordt het hout verhit door stoom en onder verhoogde druk. Daarbij worden de suikers, die het hout kwetsbaar maken voor schimmels,  afgebroken. Daarna wordt het hout gedroogd. Dat hout gaat een speciale oven in voor de laatste processtap om het hout sterk en veerkrachtig te maken, het zogeheten curing.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement