Volledig scherm
De politie viel de woning in Hengelo binnen met een stormram. © Jack Huygens/News United

Politie doet inval in woning Lelystad in onderzoek naar pedofielenvereniging Martijn

In een onderzoek naar pedofielenvereniging Martijn heeft de politie vandaag onder meer een inval gedaan in een woning in Lelystad. Er zijn twee arrestaties verricht, het gaat om een 75-jarige man die in Haarlem werd aangehouden. In Hengelo werd een 32-jarige man aangehouden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag gemeld.

Seksueel misbruik

De inval in Hengelo was bij de woning van Marthijn U., voormalig voorzitter van de verboden pedofielenvereniging Martijn. De 32-jarige die daar werd aangehouden wordt volgens het OM verdacht van het voorbereiden van seksueel misbruik van kinderen.

De Haarlemmer zit vast voor bezit van kinderporno.

Verboden en ontbonden

Er werd op nog drie andere woonadressen -In Lelystad, Arnhem en Haarlem- gezocht naar bewijsmateriaal.  Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers en digitale gegevensdragers, zoals ook usb-sticks. De komende tijd richt het onderzoek zich op het in beslag genomen materiaal.

 De vereniging Martijn is in 2014 door de Hoge Raad verboden en ontbonden, omdat de vereniging streefde naar acceptatie van seksuele relaties tussen volwassenen en jongere kinderen. In juni 2019 is aangifte gedaan van voortzetting van de vereniging door voormalig bestuurders.