Volledig scherm
PREMIUM
stockadr verward verwarring psychose psychisch psychiatrisch ggz wachtlijst zorg hulp hulpvraag verdriet leed ellende © Getty Images

Proef: Wijkagent en hulpverlener als ‘strenge liefdevolle ouders’ in aanpak verwarde personen

ARNHEM - Je hebt de wijkagent en de hulpverlener sámen nodig bij de aanpak van steeds terugkerende verwarde personen. Zoals twee stabiele ouders die ‘hun kind’ niet meer loslaten, maar stevig, streng en liefdevol opvoeden. Blijkt uit een proef in Arnhem.

De wijkagent wil dat de overlast van de ‘gek in zijn buurt’ stopt. De hulpverlener wil zijn verwarde cliënt een beter leven bieden. De stoere agent en de softe hulpverlener lijken soms mijlen ver van elkaar af te staan. Toch hebben beiden vaak te maken met dezelfde verwarde personen, die door psychische problemen zeer vaak storend, agressief of gevaarlijk gedrag vertonen.

Juist deze relatief kleine, maar harde kern verdient een gecombineerde aanpak van politie en hulpverlener, zo blijkt uit een kleinschalig experiment in Arnhem. Daar gingen bij wijze van proef de agent en de hulpverlener na een gezamenlijke training als koppel op pad.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement