Volledig scherm
De binnenplaats van het Huis der Provincie in Arnhem. © DG

Provincie Gelderland ruimt deel kunstcollectie op

ARNHEM - De provincie Gelderland gaat een deel van haar kunstcollectie van de hand doen om de kwaliteit van de collectie te verbeteren. Het gaat om beeldende kunstwerken die geen connectie hebben met Gelderland, waarvan de conditie slecht is en restauratie niet meer loont, of waarvan meer dan één exemplaar in de collectie is opgenomen, meldt de provincie.

Het betreft 10 procent (240 kunstobjecten) van de huidige collectie van ongeveer 2400 beeldende kunstwerken. De kunstwerken worden ondergebracht bij andere openbare collecties, worden teruggeven aan de desbetreffende kunstenaar of worden verkocht via een veiling.

De kunstcollectie van de provincie Gelderland heeft zijn oorsprong in de tweede helft van de vorige eeuw. Vanaf de jaren zeventig wordt er actief verzameld met als speerpunt hedendaagse Gelderse kunst. De collectie steunt de Gelderse musea en kunstenaars door mee te werken aan het bruiklenen aan musea in binnen- en buitenland. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement