De lesmethode seksuele vorming 'Help, ik word volwassen!’, opgesteld vanuit islamitisch perspectief.
Volledig scherm
De lesmethode seksuele vorming 'Help, ik word volwassen!’, opgesteld vanuit islamitisch perspectief. © PR

PVV: islamitische school Arnhem dicht om lesboek

ARNHEM - De islamitische basisschool Ibn-I Sina in Arnhem zou de deuren moeten sluiten als ze het omstreden lesboek ‘Help! Ik word volwassen’ blijft gebruiken.

Op dat standpunt stelt zich de PVV in de Arnhemse gemeenteraad, zo blijkt uit vragen die de partij heeft gesteld aan het gemeentebestuur. 

Aanleiding voor de kanttekeningen is de ophef  over het lesboek, na berichtgeving van Nieuwsuur en de NRC. Het zou kinderen onder meer leren dat Allah homoseksualiteit verafschuwt en dat jongens en meisjes elkaar niet mogen aankijken.  

ISBO

De Arnhemse school is met 41 andere islamitische scholen aangesloten bij de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO). Die heeft de lesmethode ontwikkeld en verspreid.  

De in de wijk Klarendal gevestigde school wil niet reageren en verwijst door naar de ISBO. Die organisatie liet eerder weten dat het hoofdstuk in het boek over seksuele diversiteit in de media uit zijn context is gehaald. 

Homo-bashen nee

Volgens ISBO wordt de kinderen op de scholen juist geleerd om ieders geaardheid en religie te respecteren. Daarnaast leren de kinderen dat je niet mag neerkijken op anderen en dat homo-geweld en homo-bashen niet zijn toegestaan. De organisatie verspreidde het hoofdstuk om dat aan te tonen.  

De PVV wil van het Arnhems college van burgemeester en wethouders weten of het meent dat het lesmateriaal verenigbaar is met de Nederlandse waarden, normen en omgangsvormen en of het helpt bij de integratie van allochtone kinderen. Ook wil de partij weten wat het college gaat doen om te zorgen dat kinderen niet met dit ‘verderfelijke materiaal’ in aanraking komen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement