Regenboogvlag. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Regenboogvlag. Foto ter illustratie. © SXC

Regenboogvlag bij stadhuis Arnhem in kader Pride Week; ‘Vrijheid voor de liefde’

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft vanmiddag in verband met de Pride Week aan een vlaggenmast voor het stadhuis de Regenboogvlag gehesen. In de Pride Week wordt met allerhande activiteiten het 25-jarige jubileum van de Gay Pride Parade in Amsterdam gevierd.

  1. Vrees voor chaotische drukte tijdens ‘pride’ Amsterdam: ‘Als het zo moet, ga ik niet open’

    Vrees voor chaotische drukte tijdens ‘pride’ Amsterdam: ‘Als het zo moet, ga ik niet open’

    Uitbaters van diverse homogelegenheden in de Amsterdamse binnenstad overwegen dit weekend tijdens Pride Amsterdam hun zaken te sluiten. De eigenaren vinden dat de gemeente onvoldoende maatregelen heeft genomen om de verwachte drukte te reguleren. ,,Als er niet snel een beter plan komt, ga ik dat risico écht niet nemen. Dan heb ik het straks gedaan”, zegt een van de uitbaters tegen deze site. Koninklijke Horeca Amsterdam herkent zich totaal niet in de kritieken.
  2. Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

    Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

    OOSTERBEEK - Het was weer zwaaien geblazen naar de karavaan van de bevrijding bij de stoet van Airborne Battle Wheels Oosterbeek die zaterdagmiddag als vanouds weer de Airborne Herdenkingen luister bij zette. Ook debutanten Frank de Koning en de jeugdige Lucas Geluk (zie foto) waren er bij. Ze maken deel uit van een groep die zich helemaal gespecialiseerd heeft in de jeeps en ander rollende materiaal van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.