Johan Remkes is niet te spreken over de houding van supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Remkes is niet te spreken over de houding van supermarkten. © Erik van 't Hullenaar

Remkes haalt uit naar supermarkten vanwege afhaken bij stikstofgesprekken

Bouwers en vertegenwoordigers van ondernemend Nederland hebben woensdagochtend in Arnhem bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes nog eens aangedrongen op snelle actie in het stikstofdossier. Na dat gesprek haalde Remkes uit naar de supermarkten.

11 reacties

 • Anneke Galligani

  1 maand geleden
  Niet verrassend, die houding van de supermarkten en de grootverdieners van het agri-industrieel complex, maar wel tenenkrommend. Het zal vanuit de regering opgelegd moeten worden anders verandert er niets.
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Edwin Essenstam, u zult ongetwijfeld gelijk hebben, maar ik begrijp niet echt wat u bedoeld. Ik weet dat al 10-talle jaren gewaarschuwd wordt en dat de agri-lobby steeds weer maatregelen wist op te houden of van tafel te vegen. Ik weet dat de rechter nu gezegd heeft tot zover. En ik weet dat er dus nu wat moet gebeuren. Dat de natuur al 30 jaar is verwaarloosd is mede de reden dat de rechter stop zei. En ik ben met u eens dat daar nu wat moet gebeuren.
 • Edwin Essenstam

  1 maand geleden
  @Arend van Faassen Het laatste stukje trots van Nederland onze boeren hebben hier nooit om gevraagd maar dit is stomweg opgelegd door Den Haag en niets anders! Het is immers de fout van Den Haag om alle grootbedrijven waar zij mede eigenaar van waren te verkopen aan buitenlandse maatschappijen en nu hebben ze geen medezeggenschap meer en nu er een probleem lijkt te ontstaan moeten ze een verantwoordelijke aanwijzen nou sorry maar zoek het eerst eens in de natuur die al 30jaar is verwaarloosd !
 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  De supermarkten maken megawinsten. Hoe langer ze de landbouwers en veeboeren kunnen uitknijpen hoe liever het ze is. Dus blijf je lekker weg en zeg je dat de anderen het moeten oplossen. Dat is lekker goedkoop.
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  @ Robbert Scholten, over innovatie wordt al twintig jaar gesproken, zonder enig tastbaar en werkend resultaat. En nu het het kabinet menens is, willen de boeren het weer op innovatie gooien. Pure vertragingstactiek!
 1. Voormalige evacuees van Arnhem missen de krans van de gemeente bij de plek van de opgejaagden van 1944: ‘Schandalig’
  PREMIUM

  Voormalige evacuees van Arnhem missen de krans van de gemeente bij de plek van de opgejaag­den van 1944: ‘Schandalig’

  Met een ceremonie met doedelzakspeler herdacht een klein gezelschap zondagmiddag de gedwongen evacuatie van Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog op het Velperplein. Voormalige evacuees hopen op de terugkeer van een volwaardige herdenking op deze historische plek tegenover de Apeldoornsestraat, een van de vluchtwegen van de Arnhemmers in september 1944.