Ruim 30 coronabesmettingen in Arnhem, verdubbeling sinds zondag

ARNHEM - Het aantal besmettingen van het coronavirus in de regio Arnhem blijft stijgen. De Gelderse hoofdstad telt er donderdag 34. Woensdag waren dat er nog 25.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal besmettingen in Arnhem stond zondag 22 maart nog op 16. 

Ook in de omliggende gemeenten worden meer besmettingen gemeld, met uitzondering van Rozendaal. Daar blijft de teller al een tijd steken op twee bekende besmettingen. 

In Rheden zijn nu 21 personen besmet met het coronavirus. Dat waren er woensdag 18. In Renkum zijn twee nieuwe besmettingen. Deze gemeente telt er nu 14. 

Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekent als het coronavirus, volgens het CDC.
Volledig scherm
Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekent als het coronavirus, volgens het CDC. © Rob Engelaar
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.