Airborne-vlaggen voorafgaand aan Vitesse-ADO Den Haag, de Airborne-wedstrijd van 2018.
Volledig scherm
Airborne-vlaggen voorafgaand aan Vitesse-ADO Den Haag, de Airborne-wedstrijd van 2018. © Rolf Hensel

Run op kaarten voor Airborne-wedstrijd Vitesse: ‘Lijkt wel topper’

VideoARNHEM - De belangstelling voor de Airborne-wedstrijd die Vitesse zaterdagavond speelt tegen Fortuna Sittard is groot. De Arnhemse club verwacht rond de 20.000 kaarten te verkopen voor het duel. ,,Wat dat betreft is de interesse vergelijkbaar met die voor een wedstrijd tegen een topclub.”

Mocht de verwachting over het aantal bezoekers uitkomen, dan is het Airborne-duel de best bezochte thuiswedstrijd van Vitesse dit voetbaljaargang, zegt een woordvoerder van de club. Alleen op de seizoensopener tegen Ajax op 3 augustus kwamen meer mensen af. Toen zaten er 18.100 mensen op de tribunes van GelreDome.

Slag om Arnhem-veteraan Wilf Oldham op de tribune van Vitesse tijdens de Airborne-wedstrijd van 2017.
Volledig scherm
Slag om Arnhem-veteraan Wilf Oldham op de tribune van Vitesse tijdens de Airborne-wedstrijd van 2017. © Rolf Hensel

Een zevental tribunevakken is inmiddels al uitverkocht, zegt de woordvoerder. Andere zijn al bijna vol. Dat komt waarschijnlijk mede door de symbolische, lage prijs van 7,50 euro voor een kaartje. Kinderen betalen slechts de helft van het actietarief, mogelijk gemaakt door de Arnhemse hoofdsponsors Koninklijke Burgers’ Zoo en Nederlands Openluchtmuseum. Vitesse speelt zaterdag in het uit-tenue, in de Airborne-kleuren maroon en lichtblauw.

De Airborne-wedstrijd is in Arnhem inmiddels een begrip. De eerste was, op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse (SV), in 2007. In het kader van 75 jaar slag om Arnhem pakken SV en club groots uit. Er is een megaspandoek gemaakt, leden van de Luchtmobiele Brigade gaan abseilen en in de rust treedt een Massed Pipes and Drumsband op met 100 spelers.

De Supportersvereniging Vitesse rekent op de komst van acht veteranen van de Slag om Arnhem en hun familieleden. Ook nabestaanden van inmiddels overleden ‘Arnhem veterans’ worden bij de wedstrijd verwacht. 22 veteranen van Operatie Market Garden, waarvan de Slag om Arnhem onderdeel was, hebben hun komst toegezegd.

Coördinator Stef ten Thij van de SV houdt er rekening mee dat dit de laatste Airborne-wedstrijd zal zijn waarbij nog veteranen aanwezig zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement