Volledig scherm
Impressie van het bouwproject op Landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg in Arnhem, waar het voormalige fratershuis Sint Eusebius stond. © Schipper Bosch

Schipper Bosch trekt woningbouw vlot aan Klingelbeekseweg in Arnhem

ARNHEM - Acht jaar nadat De Gouden Leeuw Groep uit Silvolde een zorgcomplex wilde maken van het voormalige fratershuis Sint Eusebius aan de Klingelbeekseweg in Arnhem is er weer beweging. De nieuwe eigenaar Schipper Bosch begint zaterdag met de verkoop van de eerste woningen die aan de Rijnoever moeten verrijzen.

De Gouden Leeuw Groep beet de tanden stuk op het project. De werkzaamheden lagen lang stil, op een moment dat al het nodige was gesloopt. Tot ongenoegen van de buurt en lokale politici was het rijksmonument aan de oever van de Nederrijn jarenlang aan de elementen blootgesteld.

Inmiddels heeft Schipper Bosch, dat in 2015 eigenaar werd, de werkzaamheden hervat en zaterdag komt de eerste fase van het project Landgoed Klingelbeek op de markt. Het gaat om acht appartementen in het Bosgebouw en drie geschakelde villa’s in het zogenoemde Vijverhuis. Er zijn nog een zevental andere bouwblokken. Die gaan later in de verkoop.

Duurzaam

Schipper Bosch wil van Landgoed Klingelbeek een plek maken ‘met een mix van functies; een plek waar wonen, werken, spelen en ontspannen samen gaan’. De projectontwikkelaar streeft naar 100 procent duurzaamheid, met gasloze woningen en het zelf opwekken van elektriciteit en duurzame warmte.

Landgoed Klingelbeek ligt naast het voormalige Elektrum, dat recent is gesloopt. Voor dat perceel waren ooit ook woningbouwplannen, maar eigenaar DNV GL (voorheen KEMA) wil er nu onder meer opslagruimte bouwen. Met Schipper Bosch is overleg over een goede afscheiding tussen werken en wonen, aldus een woordvoerder.

Volledig scherm
Impressie van het bouwproject op Landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg in Arnhem, waar het voormalige fratershuis Sint Eusebius stond. © Schipper Bosch
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement