Oprichter Mike Hoose (tweede van rechts) van het Kinderwijkteam is deze week met een nieuwe lichting kinderen aan de slag gegaan om de leefomgeving in Klarendal schoner te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Oprichter Mike Hoose (tweede van rechts) van het Kinderwijkteam is deze week met een nieuwe lichting kinderen aan de slag gegaan om de leefomgeving in Klarendal schoner te maken. © Gerard Burgers

Schone straat, heldere inzichten: Kinderwijkteam maakt Arnhemse kinderen bewust van leefomgeving

ARNHEM - Wist je dat een in de struiken geflikkerd colablikje er zestig jaar over doet om te vergaan? Wist je dat je, als je onverhoopt fruitafval weggooit in de bosjes en niet in de gft-bak, dan nog beter een appelklokhuis kan laten vallen dan een bananenschil? Het zijn dit soort weetjes die Mike Hoose tracht door te geven aan Arnhemse kinderen via het Kinderwijkteam. 

Tien jaar geleden richtte de zelfstandige sociaal ondernemer de organisatie op om de jeugd uit Arnhemse wijken door middel van activiteiten - zoals het opruimen van zwerfafval -  bekender te maken met de natuur en het milieu in de eigen leefomgeving. Een paar duizend kinderen, onder meer uit Klarendal, Malburgen, Immerloo, Presikhaaf, Het Broek en De Laar-Oost, zijn er door in de benen gekomen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement