Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Smoesjesman’ die geld aftroggelt opnieuw opgepakt en meteen ook weer op vrije voeten

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Arnhemse politie heeft de ‘smoesjesman’ maandag wederom opgepakt. De oplichter is al maanden actief in Nijmegen en Arnhem. Hij belt aan bij woningen met een babbeltruc dat hij contant geld nodig heeft.

De ‘smoesjesman’ is al begin december vorig jaar opgepakt. Na zijn verhoor mocht hij weer vertrekken met een dagvaarding op zak.

Lees hier de column van Remco Kok over de smoesjesman.

Smoesjes

De oplichter ging vervolgens vrolijk verder met de deuren langsgaan en smoesjes vertellen. Maandag hielden agenten hem opnieuw aan. De officier van justitie heeft na onderzoek wederom een dagvaarding aan de verdachte uitgereikt, waarna hij opnieuw op vrije voeten kwam.

De politie Arnhem-Zuid waarschuwt daarom opnieuw geen geld te geven aan de smoesjesman en meteen de politie te bellen als hij aan de deur staat. Volgens de Nijmeegse rechtsgeleerde Henny Sackers is het lastig de man te vervolgen voor oplichting.

  1. Turks Cultureel Centrum Arnhem keert zich fel tegen beschuldiging Doorbraak over band met Grijze Wolven
    PREMIUM

    Turks Cultureel Centrum Arnhem keert zich fel tegen beschuldi­ging Doorbraak over band met Grijze Wolven

    ARNHEM - 'Pure angstjagerij van beroepsopruiers’ noemen Arnhemse Turken het rapport van de linkse anti-fascistische actiegroep Doorbraak waarin het Turks Cultureel en Educatief Centrum Hoca Ahmed Yesevi wordt beschuldigd van nauwe contacten met de ultra-nationalistische Grijze Wolven. De organisatoren van het Turks Festival in Arnhem, verbonden aan de Türkiyem moskee aan de Maaslaan, vinden dat het onderzoek in de ‘afvalbak’ thuishoort.