De Snuffelmarkt in GelreDome trekt bezoekers uit het hele land en zelfs uit het buitenland.
Volledig scherm
De Snuffelmarkt in GelreDome trekt bezoekers uit het hele land en zelfs uit het buitenland. © Gerard Burgers

Snuffelmarkt vult GelreDome

ARNHEM  - Je kunt er bijna letterlijk over de hoofden lopen en voor verkopers is er zelfs een wachtlijst van langer dan honderd belangstellenden. De snuffelmarkt in het Arnhemse GelreDome is duidelijk in trek. 

Zaterdag van acht uur 's morgens zit de loop er al flink in. Op de kop af 550 kraamhouders vullen de betonnen bak waar normaal het speelveld van Vitesse ligt en het aanbod is eigenlijk te breed om te benoemen. Van huiswaar tot fietsen, antiek tot hengels en films op dvd of blueray tot Mariabeeld. Vrijwel alles is er zaterdag en zondag te koop. 

Bezoekers bekijken een glas in lood venster, slechts één onderdeel van het brede aanbod. In GelreDome is dit weekend vrijwel van alles te koop.
Volledig scherm
Bezoekers bekijken een glas in lood venster, slechts één onderdeel van het brede aanbod. In GelreDome is dit weekend vrijwel van alles te koop. © Gerard Burgers

Dat brede aanbod en de massaliteit is volgens organisator Eric van Aerle ook het geheim achter het succes van Arnhem, die door van Aerle als één van zijn topmarkten wordt omschreven. ,,Bezoekers moeten 4,50 betalen om binnen te komen, maar kunnen hier dan wel uren lang rondsnuffelen in een grote overdekte hal met een heel breed aanbod. Bovendien is Arnhem goed bereikbaar en kan er gratis worden geparkeerd.”

Maar niet alleen bezoekers, uit vrijwel het hele land maar ook opvallend veel Duitsers, weten de weg naar het voetbalstadion te vinden. Ook verkopers staan in de rij. ,,We vragen 56 euro per dag voor een kraam. Dat is weinig, vandaar dat we wel de verplichting hebben dat ze beide dagen komen. Dat werkt, we hebben voor GelreDome een wachtlijst van meer dan honderd belangstellenden.”

Van Aerle werkt sinds een jaar ook met een pinautomaat. ,,Bij de kramen kun je niet pinnen. Dan zien mensen iets moois, maar hebben niet genoeg geld bij zich. Daarom werken we sinds een jaar met een pinautomaat, kunnen mensen hier bij mij geld opnemen. Service voor de bezoekers, maar ook voor onze standhouders. Als mensen hier niet kunnen pinnen, kunnen ze aan de stands niet betalen. Zo is iedereen tevreden", zegt Van Aerle.

De Snuffelmarkt in Gelredome is zaterdag nog open tot 16.30 uur. Ook zondag kunnen liefhebbers terecht, maar dan gaat het stadion pas om 11.00 uur open. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement