Danscollectief Arnhemse Meisjes trekt veel bekijks tijdens STRTFSTVL Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Danscollectief Arnhemse Meisjes trekt veel bekijks tijdens STRTFSTVL Arnhem. © David van Haren

STRTFSTVL maakt straattheater, circus en kleinkunst laagdrempelig in Arnhem

ARNHEM -  STRTFSTVL, dat eerder al neerstreek in Utrecht en Valkenburg, kwam dit weekend naar Arnhem. Verschillende artiesten uit binnen- en buitenland én uit eigen stad vertoonden in het centrum hun kunsten aan winkelende voorbijgangers.

 1. Oorlogskinderen Rob en Theo keren terug naar het land waar ze 77 jaar terug mochten aansterken: ‘Onze ouders waren blij dat we weg waren’

  Oorlogskin­de­ren Rob en Theo keren terug naar het land waar ze 77 jaar terug mochten aansterken: ‘Onze ouders waren blij dat we weg waren’

  ARNHEM - Even voelen ze zich weer elf en twaalf jaar oud als ze vanaf het scheepsdek richting Engelse kust turen. Theo van Binsbergen (88) en Bob Bakkenes (89), de Arnhemmers die als ondervoede 'bleekneusjes’ na de oorlog mochten aansterken bij hun bevrijders van overzee. Ze denken aan de mijnenveger die voorop voer, de explosies die her en der klonken.
 2. Ze stralen, ondanks hun medailles, vaak iets vredigs uit. Ze zeggen niets en toch weet je genoeg
  PREMIUM
  Column Onderlangs

  Ze stralen, ondanks hun medailles, vaak iets vredigs uit. Ze zeggen niets en toch weet je genoeg

  Toen de oorlog net voorbij was, was de oorlog er nog steeds. In een verwoeste stad kun je onmogelijk om de oorlog heen. Met het opruimen ben je jaren bezig. In Arnhem moet de oorlog tot diep in de jaren vijftig rondgewaard hebben. De gedachten gaan vanzelf uit naar burgemeester Matser. De metselaarszoon uit Klarendal die de wederopbouw zo voortvarend aanpakte. Die mentaliteit van niet lullen maar poetsen. Soms snak je ernaar.