De campagneposter van ‘Maak de fietser in je los’.
Volledig scherm
De campagneposter van ‘Maak de fietser in je los’. © PR

Succesvolle proef met elektrische deelfietsen in Arnhem wordt verlengd

ARNHEM - De proef met elektrische deelfietsen bij Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is met ruim 200 gebruikers geslaagd en wordt daarom verlengd tot maart 2020. 

Medewerkers en studenten kunnen gratis e-deelfietsen gebruiken. De 20 beschikbare fietsen worden geregistreerd met de bijbehorende app van deelplatform Amber. Het in- en uit checken kan bij de hubs op de HAN en IPKW, die ook oplaadstation zijn voor de fietsen. 

Uit cijfers blijkt dat de fietsen veel zijn gebruikt door studenten van de HAN voor korte ritjes tussen de HAN en IPKW, maar ook door medewerkers op IPKW voor zakelijke afspraken in Arnhem en woon-werkverkeer. 

Oplossing voor pendelen

Onder het motto ‘Maak de fietser in je los’ werden medewerkers en studenten gestimuleerd om gebruik te maken van de gratis e-deelfietsen. ,,Wij hebben veel studenten van de HAN aan het werk op ons terrein”, vertelt Marloes Huinink van bedrijventerrein IPKW. ,,Zij werken een aantal dagen per week bij ons en een aantal dagen op de HAN. Voor het pendelen zochten we een oplossing.” 

Om een stap te kunnen zetten naar een schonere en beter bereikbare regio hebben IPKW en de HAN, in samenwerking met e-bike to go en Amber, het e-deelfietsproject opgezet. Het project wordt betaald  door VNO-NCW Midden als onderdeel van het programma Slim & Schoon Onderweg. 

Vanaf maart 2020 moeten ofwel IPKW en HAN het abonnement op de deelfietsen zelf betalen, of de gebruiker wordt via de amber-app om een bijdrage per rit gevraagd. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement