De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (links) en Gideon Zandstra: ,, Ons doel was om in een jaar tijd 15 procent meer drugscriminelen jonger dan 23 jaar op te sporen. In zeven maanden is dat aantal al ruimschoots (23 procent) bereikt.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (links) en Gideon Zandstra: ,, Ons doel was om in een jaar tijd 15 procent meer drugscriminelen jonger dan 23 jaar op te sporen. In zeven maanden is dat aantal al ruimschoots (23 procent) bereikt.” © Rolf Hensel

Tieners zitten volop in de drugshandel, politie haalt 13-jarige dealer van straat

Soms nog piepjonge kinderen en tieners begeven zich in de keiharde drugshandel. Dat blijkt uit een speciaal volgproject van de politie in Arnhem, dat inmiddels ook landelijk op grote belangstelling kan rekenen. 

11 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  En... taakstrafjes ..?
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Dit is het resultaat van hun eigen beleid. Er is/was nooit aandacht voor de kleine dealers. Als we de grote dealers pakken is er niks voor de kleine dealers toch? De pakkans voor de kleine dealers is dus zo goed als nul. Schrikt niet echt af he. Het drugsbeleid van nederland heeft als resultaat dat drugs makkelijker verkrijgbaar is dan brood!!! Met als extra al die aanslagen, vergismoorden en bedreigingen. Het is maar net waar je prioriteiten liggen en in nederland is dat niet bij drugsaanpak.
 • CT Putten

  2 maanden geleden
  Henk , ligt !!! Licht doe je aan
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Henk dijk, Dat is onzin Moeders thuis waren ook niet altijd goede opvoeders . Waarom mocht jij wel van huis weg en moeders niet ? Mijn moeder moest wel werken omdat wij mochten studeren . En wij zijn allemaal afgestudeerd. Noem dat maar geen goede opvoeding .
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Henk, bedoel je dan dat er een 2 ouder huishouden zou moeten zijn waarbij de man de kost verdient en de vrouw de opvoeding grotendeels op zich neemt?