Tycho en moeder Ingrid gaan het Arnhemse riool in: ‘Zo'n kans krijg je maar één keer’

ARNHEM - Veel Arnhemmers weten niet dat het riool onder de stad veel meer is dan de simpele buizen die je op bouwlocaties ziet liggen. Tycho van Brink en zijn moeder Ingrid Laarakker horen daar niet bij, zij waren zaterdag twee van de tien Arnhemmers die het rioolstelsel mochten bezoeken.

Volledig scherm
Tycho van Brink en Ingrid Laarakker (rechts) krijgen diep onder oprit van de Nelson Mandelabrug uitleg van Erik Laurentzen over de werkzaamheden aan het riool. © Gerard Burgers

Op wat meer dan een eeuw geleden de bodem van de stadsgracht was ligt nu het zogeheten Moerriool, een verbastering van moederriool, het hoofdriool voor Arnhem-Noord. Ruim 1100 meter aan rioolstelsel wordt nu in opdracht van de gemeente Arnhem onder handen genomen.

,,En de kans om dat ondergrondse deel van Arnhem eens te zien krijg je maar een keer in je leven”, zegt Tycho van Brink op de vraag waarom hij zaterdag de ongeveer tien meter diepe afdaling maakte. Om mee te mogen moest Van Brink eerder op zoek naar een door de gemeente verstopte gouden drol. Een soort pokemon zoektocht die de vinders een toegangsbewijs voor de rioolexcursie opleverde. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement