Overzicht van de wegwerkzaamheden aan de Utrechtseweg in Arnhem.
Volledig scherm
Overzicht van de wegwerkzaamheden aan de Utrechtseweg in Arnhem. © vanrossumdesign

Utrechtseweg in Arnhem gaat enkele dagen op slot in de herfstvakantie

ARNHEM/OOSTERBEEK - Het verkeer op de Utrechtseweg ter hoogte van de kruising met de Hulkesteinseweg in Arnhem krijgt tijdens de herfstvakantie te maken met ernstige hinder als gevolg van wegwerkzaamheden. 

De wegwerkzaamheden zijn nodig om de nieuwe supermarkt Hoogvliet in de wijk Lombok te ontsluiten. Bovendien zal de riolering voor de supermarkt worden aangelegd.

De eerste dagen van de werkzaamheden is de Utrechtseweg ter hoogte van de kruising met de Hulkesteinseweg helemaal afgesloten.

Die eerste fase begint vrijdagavond. Als omleidingsroute voor het verkeer van het centrum van Arnhem naar Oosterbeek heeft de gemeente gekozen voor de Amsterdamseweg. Dat betekent dat het verkeer uit Arnhem-Zuid dat richting Oosterbeek wil het advies krijgt om de centrumring te nemen richting de Zijpse Poort.

Fietsers kunnen wel doorrijden

Fietsers kunnen wel doorrijden op de Utrechtseweg. Zij moeten ter hoogte van de werkzaamheden gebruik maken van één pad in plaats van de gebruikelijke twee fietspaden. De hulpdiensten en bussen kunnen eveneens doorrijden. 

De eerste fase van de werkzaamheden duurt tot maandagmorgen 06.00 uur. Vervolgens gaat fase twee van het werk in. Ter hoogte van de werkzaamheden zal dan één rijstrook open zijn en blijven Oosterbeek en het centrum van Arnhem met enig oponthoud bereikbaar. Het verkeer mag gedurende tijdens deze fase niet sneller dan 30 kilometer per uur.

Gemeente laat omleidingsborden staan

De gemeente laat de omleidingsborden richting Amsterdamseweg staan, om het verkeer dat geen zin heeft in de fuik op de Utrechtseweg toch te kunnen laten omrijden. Op woensdagmiddag 23 oktober is de tweede fase van het werk voorbij. 

Tijdens het laatste deel wordt de gehele kruising geasfalteerd. Daarvoor heeft de aannemer de hele nacht van woensdag 23 op donderdag 24 oktober nodig. Ook dan kan het verkeer van en naar Oosterbeek net als in fase 1 geen gebruik maken van de Utrechtseweg. 

Er zal omgereden moeten worden via de Amsterdamseweg. Als alles mee zit, zal de weg op donderdagmorgen 24 oktober weer open gaan.

IJssellaan en Raapopseweg ook even dicht

Behalve de Utrechtseweg gaat volgende week ook de IJssellaan tussen Lange Water in Arnhem en de Waterstraat in Velp er enkele dagen uit. Het verkeer moet van maandag 14 tot donderdag 17 oktober omrijden. 

Ook de Raapopseweg gaat tijdens de herfstvakantie dicht. Net als bij de IJssellaan wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Het verkeer moet van maandag 14 tot zaterdag 19 oktober rekening houden met een omleiding.