Het Afvalbrengstation Noord in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Afvalbrengstation Noord in Arnhem. © HANS BROEKHUIZEN

Van vervuilde grond afkomen wordt lastig door nieuwe regels

ARNHEM / NIJMEGEN - Op veel plaatsen in de regio is het moeilijk geworden grond te storten. De oorzaak zijn nieuwe regels voor de behandeling van vervuilde grond. Dat blijkt uit een rondgang van ‘De Gelderlander’ langs gemeenten en inzamelpunten.  

In meerdere gemeenten is het sinds kort niet meer toegestaan grond aan te bieden bij de gemeentelijke depots. Dat geldt bijvoorbeeld voor Arnhem, Westervoort en Utrechtse Heuvelrug. Alleen officieel geteste en schoon verklaarde grond wordt daar nog geaccepteerd. Afvalverwerker Suez, die het afvalbrengstation van Arnhem exploiteert, noemt de situatie ‘onwerkbaar’.

Grote projecten lopen vertraging op, omdat grond getest moet worden voordat kan worden besloten waar die in de toekomst voor kan worden gebruikt. Burgers hebben minder problemen. ,,Die paar kuub zand kan wel even in de tuin blijven liggen totdat er een oplossing is gevonden’’, zegt Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS.

Quote

Die paar kuub zand kan wel even in de tuin blijven liggen totdat er een oplossing is gevonden

Aiko Hensums, Expertisecentrum PFAS
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement