Ondermijnende criminaliteit. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ondermijnende criminaliteit. Foto ter illustratie. © ANP

Veel drugs en erectiepillen gevonden tijdens onderzoek bedrijventerrein Het Broek

ARNHEM - Een grote hoeveelheid lachgas, erectiepillen en een gestolen auto. Dat is het voorlopige resultaat van het grote onderzoek op het Arnhemse bedrijventerrein Het Broek. Er is een Arnhemmer aangehouden.

Met een zogeheten interventieteam met leden van onder meer politie, Belastingdienst en gemeente Arnhem zijn een groot aantal bedrijven op Het Broek onderzocht. Doel was om meer zicht te krijgen op wat zich precies afspeelt in duistere bedrijfjes en garageboxen. Het trof onder meer chemicaliën voor de productie van synthetische harddrugs. Naar aanleiding van deze vondst is de Arnhemmer gearresteerd.

Arnhem-Zuid

Ook in de woning in Arnhem-Zuid, waar de man verbleef, heeft de politie goederen aangetroffen die te maken hebben de productie van drugs. 

Tijdens het grootscheepse onderzoek stuitte het team op een grote hoeveelheid lachgas en illegale erectiepillen, een gestolen auto en gestolen auto-onderdelen. De Belastingdienst heeft een openstaand bedrag van 53.000 euro gevorderd. Hiermee is het onderzoek nog niet ten einde. Het interventieteam is nog steeds met diverse onderzoeken bezig. 

Belastingdienst

Het interventieteam dat gisteren is gestart bestaat uit: politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem. Het team werkt nauw samen met andere overheidspartners zoals de Belastingdienst, douane, Liander en ODRA. Ook Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit deden aan het onderzoek mee. 

Burgemeester Ahmed Marcouch hoopt dat de controles en andere initiatieven in de stad zorgen voor een ‘beweging van alertheid en waakzaamheid’, waardoor snel kan worden gereageerd op wat de stad ontwricht.