Volledig scherm
Gerda Verboon, tweede van links op de voorste rij, te midden van haar vriendinnen.

Veel te jong gestorven Arnhemse Gerda krijgt haar herinneringsboom in Park Sonsbeek

ARNHEM - De vorig jaar overleden Gerda Verboon krijgt haar herinneringsboom in Park Sonsbeek. Dat heeft boswachter Jeroen Glissenaar donderdag toegezegd. De boom is een uitvloeisel van het bermmonument, dat deze week ter nagedachtenis aan haar in het Arnhemse park werd achtergelaten. 

Volledig scherm
Gerda Verboon met zus in haar geliefde Park Sonsbeek.

Een herinneringsboom in Park Sonsbeek was niet alleen de vurige wens van de vrienden van Gerda, maar volgens haar moeder Corine ook van haarzelf. ,,Alsof ze deze week aan de poort rammelde en daarbij zei ‘dit moest nog gebeuren’. Geweldig dat die boom er nu gaat komen.” 

Gerda Verboon overleed op 10 september 2018 op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Ze woonde in het Spijkerkwartier, maar verbleef het liefst in Park Sonsbeek.

,,Wij zijn daar allemaal graag”, reageert een van haar vriendinnen. ,,Heel erg fijn dat die herinneringsboom er nu gaat komen. We zijn superblij.”

Glissenaar vertelt dat hij elk jaar wel twee tot drie verzoeken krijgt voor het planten van een herinneringsboom. ,,En daar geef ik altijd gehoor aan. Niet dat we van Park Sonsbeek een heel herinneringsbos willen maken, maar elk jaar planten we wel twintig tot dertig nieuwe bomen.’’

Het is dan geen probleem dat enkele bomen daarvan een speciale bestemming krijgen. ,,Nabestaanden mogen er ook een gedenkbordje bij plaatsen. Maar vaak zie je dat mensen bij zo'n boom iets persoonlijks van de overledene begraven.”

Bij het beeld van Lorentz gaat Glissenaar in oktober een stel eiken poten. ,,Een eik? Dat is helemaal geweldig. Gerda had een lievelingsboom in het park, waar ze het liefst elke dag was. Dat was een eik”, zegt moeder Corine. 

Als de boom eenmaal in de grond staat, zal Glissenaar de vrienden uitnodigen voor het ‘afplanten’. ,,We maken er samen een mooie bijeenkomst van.”

Volledig scherm
Gerda in de boom die ze zo liefhad. © Eigen foto
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement