De A50 tussen Arnhem en Apeldoorn oogde het weekend nog leeg. Inzet: het frezen van het asfalt op zondagochtend.
Volledig scherm
PREMIUM
De A50 tussen Arnhem en Apeldoorn oogde het weekend nog leeg. Inzet: het frezen van het asfalt op zondagochtend. © Eigen foto/Twitter

Verdacht stil op afgesloten A50? Rijkswaterstaat: ‘Er wordt keihard gewerkt’

Geen dampende stoomwalsen of ronkende drillmachines: het leek zaterdag - de eerste dag van de afsluiting van de A50 - verdacht stil op de snelweg tussen Arnhem (Waterberg) en Apeldoorn (Beekbergen). Maar er werd wel degelijk al keihard gewerkt aan het wegdek, verzekert wegbeheerder Rijkswaterstaat.

13 reacties

 • R Postkamp

  2 maanden geleden
  @ Hubert, niet zozeer de pekel en ondeugdelijk asfalt zorgt voor de schade. Maar de combinatie ZOAB (zeer open asfalt beton) en vorst zorgt voor meer schade. Door de vorst zet het vocht uit ik de poriën van het asfalt waardoor het stuk kan knappen. Dat kan vooral als het asfalt al wat ouder is. En dat betekent niet dat ZOAB slecht asfalt is, maar het is een nadeel. Het voordeel van ZOAB is dat het stiller is, alleen wat duurder in het onderhoud.
 • Paul Eijk

  2 maanden geleden
  Ach keihard werken als een ambtenaar dat zegt blijf ik met vraagtekens zitten!
 • Mark Luijendijk

  2 maanden geleden
  “Voorbereidende werkzaamheden”, die doe je toch, ahum, tijdens de voorbereiding? Daar hoef je de snelweg toch niet voor af te sluiten?
 • H Schubert

  2 maanden geleden
  Het zal ongetwijfeld noodzakelijk zijn, maar ik lees in dit artikel iets over sneeuwval! Citaat: 'Dat was dringend nodig omdat het wegdek op diverse plekken grote gaten vertoont, onder meer het gevolg van de sneeuwval van vorig jaar februari '. Niet de sneeuwval, maar combinatie pekel en vorst lijkt me meer het juist argument, samen met misschien wel 'ondeugdelijk' asfalt. Aanname!
 • Mieke Kappert

  2 maanden geleden
  Gisteren werd er ook al op diverse plaatsen druk gevreesd
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’