Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Verdachte van knokpartij in Arnhem na bijna vier jaar voor de rechter: ‘Ik stond tegenover dertig man’

Bij de politierechterARNHEM/ DIEREN - Meneer B. (25) uit Dieren komt met ferme stappen de rechtszaal in, vastbesloten om zijn recht te halen. De aanklacht liegt er niet om: mishandeling met zwaar lichamelijk letsel.

Quote

Ik moest me verdedigen tegen dertig man. Ik wilde weg, maar dat lukte niet

Meneer B.

„Ik heb het niet gedaan”, zegt hij nadrukkelijk en als bewijs heeft hij een getuige meegenomen.
„Wat is het nut van die getuige?” vraagt rechter Raat.

„Hij heeft toen de hele tijd zicht op mijn cliënt gehad”, zegt de advocaat van B. Nou vooruit, besluit de rechter, misschien komt deze jongeman van pas dus laat hem maar zo lang op de gang wachten.

In de nacht van 22 mei 2016 liep de verdachte met een stel vrienden na een hapje en drankje in de Arnhemse binnenstad naar de auto die op de Blauwe Golven stond geparkeerd. Bij de ‘Blikken Bioscoop’ kreeg de verdachte de mededeling dat hij door iemand was uitgescholden. Toen hij bij de aangewezen boosdoener informeerde of dat klopte, kreeg hij een ontkennend antwoord. 

„Daarmee was voor mij de kous af”, zegt hij. Eenmaal doorgelopen hoorde hij toch gekrakeel achter zich en bleek er een matpartij gaande. Daarop maakt hij rechtsomkeert. „Toen ik aankwam, lag het slachtoffer al op de grond”, zegt hij. „Ik stond er nog zes meter van af.”

Daarna escaleerde de situatie verder. „Ik moest me verdedigen tegen dertig man”, beweert de verdachte. „Ik wilde weg maar dat lukte niet. Zelfs een beveiligingsman kon niks uitrichten.” Niettemin slaagde hij erin zich in veiligheid te brengen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement