File op de ring in het centrum van Arnhem.
Volledig scherm
File op de ring in het centrum van Arnhem. © DG

Verkeer in Arnhem langzaam uit ijzeren filegreep

ARNHEM - Voor de tweede avond op rij stond verkeer in Arnhem vandaag muurvast in de avondspits. Pas na 19.00 uur leek er enige verlichting te komen op de wegen naar het centrum. 

Automobilisten kunnen deze week niet over de Pleijroute richting het zuiden omdat er aan die weg wordt gewerkt. Voor de andere bruggen liep daardoor het verkeer vanaf ongeveer 17.00 uur op alle toegangswegen tot het centrum vast. De extra reistijd liep op sommige van die wegen op tot ruim drie kwartier. 

De kaart van Arnhem bleef op de TomTom en de wegenkaart van de ANWB dieprood kleuren tot een uur of 19.00. Pas daarna leken de rijen op de wegen korter te worden.

Ook op de A12 en de A50 rondom Arnhem stond verkeer in de avondspits vast. Vanaf de Duitse grens in de richting Utrecht was dat rond 18.00 uur een rij van 9 kilometer. Vanaf de afrit Schaarsbergen op de A50 richting het zuiden staat eenzelfde lengte aan file tot Renkum. Verkeer was daardoor ongeveer een kwartier tot een half uur langer onderweg. Pas tegen 19.00 uur leek dat opgelost.

Verkeer stond extra lang vast bij knooppunt Grijsoord, omdat daar even na 18.00 uur een ongeval gebeurde.

Het verkeersinfarct was deze dinsdag erger dan op maandag. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement