Vernieler doeken over de Slag om Arnhem draait de cel in: ‘Ik wilde ze aan mijn opa geven’

bij de politierechterAan het eind van de zitting begint de verdachte steeds harder tegen te sputteren terwijl rechter Marijs uiteenzet waarom hij hem schuldig acht aan vernieling, bedreiging en mishandeling. De spanning loopt nog hoger op wanneer de rechter hem gebrek aan medewerking met de reclassering verwijt.

,,Ik ben wél gemotiveerd!” brult hij. De rechter beëindigt zijn uitspraak daarop meteen met de straf: ,,Vier maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.”

Meneer O. slaat woedend met zijn vuisten op de tafel en smijt zijn stoel achteruit. Nadat hij naar het cellenblok onder in het gerechtsgebouw is gebracht, zet zijn advocaat bedeesd de stoel weer overeind. ,,Sterkte bij de nabespreking met uw cliënt”, geeft de rechter haar mee.

En de zitting begon nog zo ontspannen. O. bekende vlotjes dat hij op 11 november probeerde informatiedoeken over de Slag om Arnhem op de Markt met een mes los te snijden. Het motief: ,,Ik wilde ze meenemen voor mijn opa, die zat in Arnhem toen.”

Maar hij is bereid de schade te betalen, voegt hij er royaal aan toe.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement