Volledig scherm
PREMIUM
jacky de Deugd gaat een paar keer per week met haar dementerende vader, een bewoner van verpleeghuis Het Beekdal in Heelsum, naar 'de overkant' om een bezoek te brengen aan de lunchroom in de Spar-supermarkt. © Gerard Burgers

Verpleeghuis Het Beekdal beschuldigd van verwaarlozing: 'Vader met poep aan handen in bed’

HEELSUM - Bewoners van woonzorgcentrum Het Beekdal in Heelsum worden verwaarloosd. Die beschuldiging komt van familieleden van bewoners. ,,Hoe mooi het gebouw van buiten ook is, daarbinnen speelt zich veel ellende af. Ze hebben mijn dementerende vader met poep aan zijn handen in bed laten liggen en rond laten lopen’’, zegt Jacqueline de Deugd uit Renkum. 

Ze is een van de drie familieleden die deze week een officiële klacht hebben ingediend over woonzorgcentrum Het Beekdal bij het Landelijk Meldpunt Zorg, hét loket van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. 

De inspectie bekijkt of de melding moet leiden tot een onderzoek. Vilente zegt de zaak te kennen en met familieleden in gesprek te zijn. 

Klachten over zorg

Het Beekdal, met tachtig bewoners, is onderdeel van zorginstelling Vilente. Het is juni vorig jaar officieel geopend. Het omvat twee gebouwen met veertig ruime appartementen, elk met een eigen slaapkamer, badkamer en pantry.  

De familieleden klagen vooral over de zorgverlening op de afdelingen Klaverblad en Zonnebloem. De Deugd komt als mantelzorger van haar dementerende vader (82), een weduwnaar, dagelijks over de vloer op de afdeling Klaverblad (tien bewoners). 

Ze vindt dat haar vader lichamelijk en geestelijk in een jaar hard achteruit is gegaan. Ze wijt dat aan de ‘slechte tot matige verzorging en verpleging’ van haar vader. De bewoners krijgen volgens haar ook te weinig persoonlijke aandacht.  

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement