Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse op de A50 nabij Terlet, vrijdagmiddag. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Vertraging tussen Apeldoorn en Arnhem door ongeluk neemt af, verkeerschaos voorbij

UpdateARNHEM - Op de wegen van en naar Arnhem is vrijdag aan het begin van de middag grote verkeerschaos ontstaan. Vooral tussen knooppunt Beekbergen en afrit Schaarsbergen was het een drukte van jewelste. Tegen 13.30 uur stond daar vrijdagmiddag nog een file met een vertraging van bijna twee uur. Tegen 15.00 uur waren de files afgenomen. 

De chaos ontstond door een ongeluk, zo meldt de ANWB. Een tijdlang waren twee rijstroken dicht. Op het hoogtepunt was de vertraging zelfs drie uur. Tegen 14.30 uur is alleen de spitsstrook nog dicht. Wel verwacht de ANWB dat het nog lang kan duren voordat de file is opgelost. 

Het ongeluk op de A50 gebeurde ter hoogte van vliegveld Terlet. Een auto kwam daar door een nog onbekende oorzaak in botsing tegen zeker één andere auto, die ook beschadigd raakte. Eén auto belandde op de zijkant en kwam in de bossen naast de snelweg terecht. Het is vooralsnog onbekend of er iemand gewond is geraakt.

Tenminste één van de auto’s is afgesleept door een berger. Twee rijstroken zijn afgesloten geweest ten behoeve van de hulpverlening.

Nog meer files

Tussen Oss en Arnhem liepen de files ook op. Vanaf Heteren stond het vast tot afrit Hoenderloo, met een vertraging van zo’n 25 minuten.  Tussen knooppunt Valburg en knooppunt Waterberg duurde de vertraging zo'n 15 minuten. Inmiddels zijn ook deze vertragingen voorbij.

Rijkswaterstaat meldt op Twitter dat de A12 richting Arnhem ook druk was. Hier zijn ook verschillende vertragingen geweest. Onder andere richting Zevenaar en de Duitse grens.  De grootste vertraging liepen automobilisten daar op tussen Arnhem Noord en Zevenaar.

De ANWB weet deze drukte aan recreatieverkeer en de wegwerkzaamheden rond de A325. Ook rijdt verkeer om via Renkum, waardoor het daar ook drukker is dan gewoonlijk.

Er gebeurde al eerder een ongeluk tussen Apeldoorn en Arnhem deze middag. Die file is afgenomen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”