Supporters steken potten met zwarte rook af tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en Heerenveen in GelreDome.
Volledig scherm
Supporters steken potten met zwarte rook af tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en Heerenveen in GelreDome. © ANP

Vitesse-supporter krijgt werkstraf voor mishandelen stewards: ‘Je blijft met je poten van ze af’

ARNHEM - Een 19-jarige Velpse supporter van Vitesse moet voor straf 150 uur werken. Hij was enkele maanden geleden betrokken bij de mishandeling van twee stewards tijdens de voetbalwedstrijd van Vitesse tegen SC Heerenveen.

 1. Arnhemse politie poseert vrolijk met nepwapen en taser na arrestatie: ‘Agenten zelf berichten laten plaatsen, geeft altijd zekere spanning’
  PREMIUM
  1

  Arnhemse politie poseert vrolijk met nepwapen en taser na arrestatie: ‘Agenten zelf berichten laten plaatsen, geeft altijd zekere spanning’

  ARNHEM - Hoe gepast is het als agent vrolijk met een nepwapen te poseren én daar een foto van te plaatsen op sociale mediakanalen van de politie? Zeker als je net een serieuze arrestatie om datzelfde wapen hebt verricht? Volgens deskundige Marcel Becker bestaat altijd ‘een zekere spanning’ als je agenten online eigen verantwoordelijkheid geeft.
 2. Leefbaarheid Oosterbeek opperbest, in ’s-Heerenberg Oost moet veel gebeuren: gezellig tegenover troosteloos
  PREMIUM
  1

  Leefbaar­heid Oosterbeek opperbest, in ’s-Heerenberg Oost moet veel gebeuren: gezellig tegenover trooste­loos

  Oosterbeek staat op 1 in de ‘Analyse van leefbaarheid in kleinere woonplaatsen’ die Atlas Research maakte. Over het algemeen gaat het goed met de leefbaarheid in Nederland, constateren de onderzoekers. Toch zijn er grote verschillen: waar Oosterbeek op 1 staat, is ’s-Heerenberg op plek 281 van de 289 kleine woonplaatsen in het onderzoek terug te vinden en de stad is daarmee de laagst genoteerde uit het verspreidingsgebied van De Gelderlander.