Dafne Schippers bij de vertrekhal van Schiphol. Een gedeelte van de Nederlandse atletiekploeg en de turnvrouwen vliegt naar Tokio om deel te nemen aan de Olympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dafne Schippers bij de vertrekhal van Schiphol. Een gedeelte van de Nederlandse atletiekploeg en de turnvrouwen vliegt naar Tokio om deel te nemen aan de Olympische Spelen. © ANP

Voor de atleten is het vanaf vandaag nu of nooit, maar voor ons ook

Column Remco KockHé, daar loopt Dafne Schippers, dacht ik eerder dit jaar, toen ik Dafne Schippers richting het centraal station zag lopen. Ik hoopte dat ze op haar horloge zou kijken, zich realiserend dat ze de trein dreigde te missen, en dat Dafne Schippers voor mijn ogen haar legendarische sprint zou inzetten. Gebeurde niet, helaas.

  1. Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

    Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

    OOSTERBEEK - Het was weer zwaaien geblazen naar de karavaan van de bevrijding bij de stoet van Airborne Battle Wheels Oosterbeek die zaterdagmiddag als vanouds weer de Airborne Herdenkingen luister bij zette. Ook debutanten Frank de Koning en de jeugdige Lucas Geluk (zie foto) waren er bij. Ze maken deel uit van een groep die zich helemaal gespecialiseerd heeft in de jeeps en ander rollende materiaal van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.