Volledig scherm
De politie reed de inbrekers klem in Arnhem. © Politie Arnhem-Zuid

Vrouwelijke inbreker (22) uit Zutphen vlucht met 200 op de teller voor politie

Een inbrekersduo dat op een industrieterrein in Huissen actief bleek, werd vrijdagnacht door politie gecontroleerd, maar ging er vandoor. Na een spectaculaire achtervolging werden zij in Arnhem klemgereden. Een van de verdachten komt uit Zutphen.

De verdachten zijn een man van 35 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige vrouw uit Zutphen. Op het industrieterrein bleek volgens de politie een bedrijf te zijn opengebroken, waarvan mogelijk meerdere goederen zijn gestolen.

Het duo reed in een auto rond op een industrieterrein in Huissen, waarop de politie de wagen wilde controleren. Toen de agenten uitstapten, reed de auto snel weg, meldt de politie Arnhem-Zuid op Facebook.

De politie zette de achtervolging in en daarbij werden volgens de politie snelheden gehaald van 200 kilometer per uur. De inbrekers vluchtten in de richting van Bemmel, om vervolgens via Haalderen naar Arnhem-Zuid te rijden. 

Onderuit gehaald 

Het Lingewaardse team van de politie had inmiddels de Arnhemse collega’s gealarmeerd. In Arnhem-Zuid werd het voertuig van de het inbrekersduo al snel klemgereden. Een van de inbrekers probeerde nog te voet te ontkomen, maar die werd ‘onderuit gehaald en aangehouden’. De ander bleef in de auto zitten.

  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”