VUE Arnhem wordt momenteel grondig verbouwd.
Volledig scherm
VUE Arnhem wordt momenteel grondig verbouwd. © DG

VUE Arnhem vanwege transformatie tot in december gesloten

ARNHEM - VUE Arnhem, ook wel bekend als de ‘Blikken Bioscoop’, is vanwege een ingrijpende verbouwing tot halverwege december gesloten. Het filmtheater gaat zich richten op klanten die een luxe filmbeleving willen.

De transformatie moet de bezoekcijfers met 70 procent doen groeien. VUE gaat mikken op een wat ouder publiek dat zich wellicht niet zo thuisvoelt bij grote concurrent Pathé en dat gesteld is op luxe en comfort. Filmliefhebbers die ‘echt een avondje uit willen’ vormen de nieuwe doelgroep.

Quote

Alle installa­ties gaan eruit, tot en met de elektrici­teits­ka­bels

Ron Sterk, VUE

Het aantal stoelen in de vijf zalen van het voormalige Eurocinema wordt teruggebracht van 810 naar 310. Er komen leren zetels met voetsteunen, die elektrisch verstelbaar zijn. Zelfs een ligstand is straks mogelijk. ,,Het is een enorme verandering”, zegt VUE-topman Ron Sterk.

Hij kondigde de operatie in het voorjaar van 2018 al aan. Toen was nog het idee dat in juni van dat jaar begonnen kon worden. ,,Maar het heeft allemaal wat langer geduurd dan we dachten”, zegt Sterk nu. VUE verbouwt in twee jaar zeven bioscopen. ,,Dat is ingewikkeld.”

Kaartje gaat rond een tientje kosten

In afwachting van de verbouwing was het de afgelopen maanden mogelijk om voor een bedrag van vijf euro een film te gaan bekijken bij VUE. ,,Dat heeft heel veel mensen getrokken”, zegt Sterk. Exacte cijfers geeft hij niet. Vanaf december zal een VUE-kaartje rond een tientje gaan kosten.

Het hele filmtheater wordt momenteel gestript. ,,Alle installaties gaan eruit, tot en met de elektriciteitskabels”, aldus de directeur. Het blik in het interieur maakt plaats voor ‘warme’ materialen zoals hout. De karakteristieke gevel verandert niet, maar wordt wel opgeknapt.

Tegelijk met de verbouwing wordt het filmtheater ook uitgebreid. Het winkelpand aan de Rijnstraat waarin voorheen een Primera-filiaal was gevestigd, wordt bij de foyer van de bioscoop getrokken. De ingang verhuist van de Hoogstraat naar de Rijnstraat. VUE verbouwde al theaters in Den Bosch en Amersfoort. ,,Met groot succes”, zegt Sterk.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement