Vuilnisberg uit Stille Oceaan vliegwiel van schoonmaakactie ‘Arnhem Plasticvrij’

ARNHEM - Een container met plastic afval uit de Stille Oceaan bij Hawaï komt binnenkort naar Arnhem om de bevolking bewust te maken van de wereldwijde milieuramp die de mensheid teweegbrengt met rondslingerend verpakkingsmateriaal.

De afvalberg wordt het middelpunt van een internationale tentoonstelling over de plasticsoep in de wereldzeeën die van 9 februari tot en met 10 april in cultuurcentrum Rozet te zien is. Onder het motto ‘Arnhem Plasticvrij’ gaan scholieren van Arnhemse basisscholen in het verlengde van de expositie later zwerfvuil opruimen langs de uiterwaarden bij de Nederrijn en in het stadshart.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politieke kopstukken laten zich zien op Arnhemse Markt voor lijsttrekkersdebat NOS: ‘Jesse Klaver!’
    video

    Politieke kopstukken laten zich zien op Arnhemse Markt voor lijsttrek­kers­de­bat NOS: ‘Jesse Klaver!’

    ARNHEM - Het bleef een lange tijd onzeker of politieke kopstukken als Mark Rutte en Lodewijk Asscher naar Arnhem zouden komen voor het landelijke lijsttrekkersdebat van de NOS. Dat vanwege de schietpartij in een tram in Utrecht waarbij maandag meerdere doden en gewonden vielen. Eén voor één druppelden de politici dinsdagavond toch het provinciehuis binnen voor de laatste grote krachtmeting voor de Provinciale Statenverkiezingen.