Volledig scherm
PREMIUM
De aanleg van een nieuw voetbalveld bij Vitesse'08 uit Gennep (archieffoto). © Theo Peeters

‘Waterbassin onder kunstgrasveld oplossing tegen extreme droogte in oosten’

ARNHEM - Sportvelden kunnen uitkomst bieden voor gemeenten die kampen met wateroverlast en extreme droogte. Door het Arnhemse onderzoeksinstituut KIWA ISA Sport zijn succesvolle testen gedaan met kunstgrasvelden die water kunnen bergen.

Speciale systemen onder sportvelden maken het mogelijk water direct richting de grond af te voeren, om zo het grondwaterpeil op niveau te houden. Ook kan het water ‘maandenlang’ worden bewaard voor periodes van droogte, om de velden (of in de buurt liggende weilanden) te besproeien.

Volgens KIWA ISA Sport is het zonder problemen mogelijk op kunstgrasvelden met een soort van waterbassin eronder te sporten. Nu heeft zo’n mat vaak een afwateringssysteem, waarmee regen richting een sloot of beek in de buurt wordt afgevoerd.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”