Volledig scherm
Het Coehoornpark in Arnhem was enige tijd gesloten na ongeregeldheden. Het ging zondag weer open met het festival muziek bij de molen. © Erik van 't Hullenaar

Weer lekker relaxen in Coehoornpark: Muziek bij de molen is meteen de heropening van het park

ARNHEM - Relaxed als altijd is de sfeer in het Coehoornpark als dat zondag wordt heropend met een zomerfestivalletje onder de vlag van Muziek bij de Molen.  

Bekend van zijn activiteiten bij molen De Kroon in de Arnhemse wijk Klarendal luistert het muziekpodium nu de heringebruikname op van het parkje aan de rand van de Arnhemse binnenstad.

Samenwerking in toezicht

Volledig scherm
Bezoekers genieten volop. © Erik van 't Hullenaar

Vorige maand ging het op slot omdat de overlast van rondhangende jongeren de spuigaten uit liep. Zondag vertelde wethouder Hans de Vroome dat gemeentelijke toezichthouders en vrijwilligers van de Coehoorn er samen op gaat toezien dat er niet opnieuw trammelant ontstaat.

Parkchef Willem Jakobs rekent op een adequate samenwerking met de gemeente, want het Coehoornpark is een stadsoase met een open geest voor iedereen - en dat moet zo blijven. Hoog opgetast groen is in elk geval zodanig verwijderd dat je vanaf de kant van café Stella By Starlight goed kunt zien wie zich er ophouden.

Goedkoop bier en schaafijs

Op het festival kwamen zondag enige honderden mensen af, in de wetenschap dat je maar zelden meemaakt dat je op zo'n evenement voor 12 euro tien munten kan kopen en er maar twee hoeft uit te geven aan een biertje. Maar een Surinaams schaafijsje mag ook - yeah man. 

Het kleinschalige festival was mede mogelijk door een crowdfundingsactie. In september, als de Slag om Arnhem wordt herdacht, gaat dansgezelschap Introdans in het park de voorstelling ‘Evacué’ brengen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement