Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rolf Hensel

Weggebruiker krijgt het weer zwaar: Pleijroute in Arnhem vanavond dicht

ARNHEM - Arnhem maakt zich op voor anderhalve week van mogelijke verkeersellende. Nadat groot onderhoud aan de A325 tussen Arnhem en Nijmegen en de Pleijroute (N325) eerder deze zomer al voor menig verkeersinfarct zorgde, gaat vanavond om half tien de Pleijroute dicht tussen het Velperbroekcircuit en het Nijmeegseplein.

Dat betekent dat een van Gelderlands drukste verbindingswegen voor anderhalve week in één rijrichting wegvalt. Wie van het Nijmeegseplein (bij stadion GelreDome) naar het Velperbroekcircuit wil, kan gewoon doorrijden. Dat weggedeelte werd eerder al onder handen genomen en daarvoor afgesloten voor alle verkeer.

Bij de werkzaamheden aan A325 en N325 eerder deze zomer ontstonden grote problemen op de eerste dagen van wegafsluitingen of grote veranderingen in de verkeersafwikkeling. Mede door weggebruikers die de officiële omleidingen (via de rijkswegen A12 en A50) negeren liep het verkeer in Arnhem en wijde omgeving op die dagen compleet vast.

Tijdens de afsluiting van de Pleijroute in noordoostelijke richting ontstonden grote problemen in Arnhem-Zuid, door verkeer dat zich dwars door de stad probeerde te wurmen. Net als tijdens de komende afsluiting was ook toen de milieuzone in het Arnhemse centrum open gesteld voor alle verkeer. Ook oude dieseltrucks en oude personenauto’s op diesel mogen tijdelijk weer door de stad rijden.

Tijdens de werkzaamheden aan de N325 wordt onder meer het asfalt vernieuwd en wordt een installatie aangebracht voor trajectcontrole op het weggedeelte.

WEB3246, Alleen voor web, infographic, Marcel, Kuster, Pleijroute, A325,
wegomleiding
Volledig scherm
WEB3246, Alleen voor web, infographic, Marcel, Kuster, Pleijroute, A325, wegomleiding © M Kuster
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement