Wereldrecords vestigen in Winkelcentrum Kronenburg

ARNHEM -  Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem-Zuid is komend weekeinde het decor van Guinness World Records Live. Tijdens dit evenement biedt het winkelcentrum iedereen de mogelijkheid een officieel wereldrecord te vestigen. 

Volledig scherm
Cover Guinness World Records 2020. © Guinness World Records

Deelnemers hebben de keuze uit vier onderdelen. Het eerste spel bestaat uit het zoveel mogelijk T-shirts over elkaar aandoen in één minuut. Hierbij is hulp van een tweede persoon toegestaan.

Het record staat op 31 stuks. Het tweede spel is boeken stapelen. Twintig boeken moeten beurtelings horizontaal en verticaal op elkaar worden gezet. Het record staat op 16.02 seconden.

Het derde spel is een dominospel. Tien volle pakken sap moeten op een rij worden gezet, waarna met één hand het voorste pak een duwtje mag worden gegeven. Vervolgens moeten alle pakken omvallen. Het record staat op 5.77 seconden.

Het laatste spel is twee lego-torens bouwen van elk twintig stenen. De steentjes moeten om en om op elkaar worden gezet. Het record staat op 30.06 seconden. 

De recordpogingen vinden zaterdag plaats van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.