foto ter illustratie.
Volledig scherm
foto ter illustratie. © Getty Images

Werkstraf voor Arnhemmer na chanteren ex met intieme foto’s

ARNHEM – Een 21-jarige Arnhemmer is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Hij probeerde zijn ex-vriendin 3500 euro afhandig te maken door te dreigen intieme foto’s van haar te publiceren als hij het geld niet kreeg. 

Ook bedreigde hij haar en mishandelde hij haar in de supermarkt waar ze werkte door haar in haar buik te schoppen.

De rechtbank oordeelde verder dat de Arnhemmer zijn ex duizend euro schadevergoeding moet betalen.

Zijn ex in haar ondergoed

De straf is gelijk aan wat de officier van justitie twee weken geleden eiste, maar anders dan de officier ziet de rechtbank geen bewijs dat de Arnhemmer stiekem foto’s van zijn ex in haar ondergoed had gemaakt. Ze sprak hem daarvan vrij.

De Arnhemmer was niet bij de uitspraak. Op de strafzitting twee weken geleden reageerde hij erg explosief op de aantijgingen en de geëiste straf. Waar zijn ex vertelde dat de problemen waren begonnen nadat zij een einde aan hun relatie had gemaakt, reageerde hij fel dat hij juist degene was geweest die er een punt achter had gezet. Daarna zou haar familie hem lastig hebben gevallen en zou hij daar alleen maar op hebben gereageerd.

Mishandeld door zijn vader

De Arnhemmer zou vanaf zijn vierde jaar veelvuldig zijn mishandeld door zijn vader. Zijn raadsman meent dat dit van invloed is op zijn gedrag. De Arnhemmer wil echter niet meewerken aan onderzoek door de reclassering. De rechtbank kon hier dan ook geen rekening mee houden.