Wie helpt dit Arnhemse pronkstuk van de roest af?

videoARNHEM - Het bestuur van de Stichting Eusebius in Arnhem is naarstig op zoek naar 20.000 euro voor de restauratie van het harnas van Karel van Gelre uit 1515. Zaterdag volgt de aftrap van een speciale crowdfundingactie onder de bevolking tijdens een gratis openstelling van de Eusebiuskerk, waar de roemruchte hertog sinds zijn dood in 1538 in een praalgraf ligt. 

Het originele harnas bevindt zich in een speciale kast op vijf meter hoogte aan een pilaar, nu al bijna vijfhonderd jaar. ,,Het is het oudste nog in tact gebleven harnas dat ooit in Nederland is gemaakt”, vertelt vicevoorzitter Peter Berns van de Stichting Eusebius.

,,Het maakt deel uit van een knielend beeld van de hertog. Het verkeert in slechte staat en is aan een restauratiebeurt toe. We hopen het benodigde bedrag via crowdfunding snel bijeen te brengen.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politieke kopstukken laten zich zien op Arnhemse Markt voor lijsttrekkersdebat NOS: ‘Jesse Klaver!’
    video

    Politieke kopstukken laten zich zien op Arnhemse Markt voor lijsttrek­kers­de­bat NOS: ‘Jesse Klaver!’

    ARNHEM - Het bleef een lange tijd onzeker of politieke kopstukken als Mark Rutte en Lodewijk Asscher naar Arnhem zouden komen voor het landelijke lijsttrekkersdebat van de NOS. Dat vanwege de schietpartij in een tram in Utrecht waarbij maandag meerdere doden en gewonden vielen. Eén voor één druppelden de politici dinsdagavond toch het provinciehuis binnen voor de laatste grote krachtmeting voor de Provinciale Statenverkiezingen.