Bumperklever. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bumperklever. Foto ter illustratie. © tom van dijke

Wie zit fout bij crash: op de rem trappende automobilist of de bumperklevende motorrijder?

Duwde een automobilist een motorrijder van de weg op de afrit naar de A15 bij Valburg, waarna deze over de kop sloeg en zes ribben brak? Of zat de motorrijder te bumperkleven en probeerde hij tegen de auto te schoppen, waardoor hij uit balans raakte?

9 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Achterop komen is 99% van de gevallen schuldig. Bumperkleven is niet alleen super irritant maar ook levensgevaarlijk. Er staat ook een behoorlijke straf op.. Terecht..
 • Fiona Ploeg

  1 jaar geleden
  De achterste auto is niet automatisch schuldig. Op het schadeformulier mag je je eigen visie invullen en die kan het verschil maken. Ik ben op een weg langs een kanaal, zonder zijwegen achterop een auto gebotst die remde voor eendjes. Ik keek net opzij en kon niet meer uitwijken. Hoe menselijk ook, het was levensgevaarlijk om daar ineens te remmen, auto total los, gekneusd borstbeen. Ik kreeg gelijk, waarom weet ik niet, maar ik vermoed dat de tegenpartij hetzelfde verklaarde, was een nette man.
 • WG Jansen

  1 jaar geleden
  @P.Pietersen: Als motorrijder weet ik hoe kwetsbaar je bent en heb in de jaren genoeg gezien en beleefd dat collega-motorrijders, voornamelijk beginnend en jeugdig (!!), te dicht op hun voorganger rijdt (vaak in groepjes = stoerdoenerij?) of roekelook links en rechts voorbijscheuren. Ik ben bij de beschreven situatie niet betrokken geweest maar kan me de reactie van de automobilist wel voorstellen. Hoe zou je reageren als de situatie omgekeerd was (komt ook voor)?
 • Wim Koning

  1 jaar geleden
  Grote straf voor de motorrijder geen afstand en agressief stuur maar naar Siberië
 • Wim Paalderman

  1 jaar geleden
  ik hoop dat de auto bestuurder goed voor gaas gaat, geen enkele motor rijder zal bumper kleven daar hij weet hoe kwetsbaar hij is , vele auto rijders zijn daar niet van bewust en zeker niet de oude eigenwijze garde opsluiten die vent