Bedrijven die zonnepanelen installeren dreigen in de problemen te komen doordat hun geld zit in grote voorraden en kasgeld dat ze vanaf 1 januari ineens veel minder hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijven die zonnepanelen installeren dreigen in de problemen te komen doordat hun geld zit in grote voorraden en kasgeld dat ze vanaf 1 januari ineens veel minder hebben. © ANP

Wie zonnepanelen wil, moet meer betalen, lang wachten én aanbetalen, en dat is niet zonder risico

Klanten moeten steeds vaker een aanbetaling doen voor hun nog niet geplaatste zonnepanelen. Ook worden de panelen nog duurder. Zonnepanelenbedrijven hebben het weliswaar druk, maar komen toch financieel in de problemen. Dat komt door hun grote voorraad en de btw die per 1 januari niet meer in rekening wordt gebracht.

2 reacties

  • Ronald Huberts

    3 maanden geleden
    Er is nog nooit een btw verlaging naar de burgers gegaan . Wat dan wel de bedoeling was. Ondernemers hebben een aparte moraliteit, ze moeten om het minste geringste geholpen worden maar aan de burger geven wat van de burger is, dat is teveel gevraagd.
  • Robert Kruger

    3 maanden geleden
    Dat ze duurder worden was te verwachten. Worden straks dezelfde prijs als tot 31/12 incl. btw met teruggave btw. Creatief boekhouden noemt men dat. Transport en panelen zakken trouwens in prijs maar niet in het voordeel van de consument. Nog een advies: Ik heb onlangs panelen laten plaatsen door een gerenommeerd bedrijf maar toch onenigheid over de normering waaraan de installatie dient te voldoen. Eis dat er wordt gewerkt volgens de z.g.n NEN1010 normering.