Volledig scherm
Hard Bass in Gelredome. Zakkenrollers gebruikten ook deze keer traangas en pepperspray om verwarring te stichten en dan toe te slaan. Er werd zaterdag een aanhouding verricht. © Gerard Burgers

Zakkenroller die pepperspray spuit op Hard Bass meteen aangehouden dankzij vriendengroep

ARNHEM - De politie heeft zaterdag een man aangehouden op verdenking van zakkenrollen in GelreDome. Hij werd op heterdaad betrapt en gegrepen.

De man, zonder vaste woon en verblijfplaats, spoot pepperspray in het gezicht van een vrouw, griste daarna een ketting van haar nek en probeerde in de door hem veroorzaakte chaos te ontkomen. Het slachtoffer maakte echter deel uit van een grotere vriendengroep, waarvan volgens de politie een deel meteen in de gaten had wat er was gebeurd. Zij zetten de achtervolging in en wisten de man te overmeesteren. Hij is aan de politie overgedragen en daarop meteen aangehouden. Hij was bij zijn aanhouding nog in het bezit van een bus met pepperspray. 

Het is niet de eerste keer dat er bij grote evenementen pepperspray of traangas wordt gebruikt door zakkenrollers. Ook in november 2018, tijdens het dance-event Qlimax in GeldreDome, gebeurde dat. Toen werden er geen aanhoudingen verricht. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement