Bellen en appen achter het stuur zorgt jaarlijks voor zo'n 600 verkeersslachtoffers.
Volledig scherm
Bellen en appen achter het stuur zorgt jaarlijks voor zo'n 600 verkeersslachtoffers. © ANP

‘Apparaat dat telefoon van automobilist blokkeert tijdens rijden komt eraan’

Een Amerikaanse firma heeft patent aangevraagd voor een apparaat dat het gebruik van alle apparatuur die automobilisten gebruiken tijdens het rijden automatisch kan blokkeren. De overige inzittenden kunnen intussen wel gewoon blijven bellen, appen en internetten.

13 reacties

 • PMH Fijn

  2 maanden geleden
  Gaan we nu ook een apparaat krijgen dat er voor zorgt dat er niet meer kan worden opgemaakt, gegeten, geschoren en alles wat je bestuurders dagelijks op de weg ziet doen?
 • Mark Nijenhuis

  2 maanden geleden
  Laat autofabrikanten liever Apple Carplay en Android Auto ondersteuning standaard aanbieden in plaats van dat weg te stoppen in dure optiepakketten. Met je telefoon aan de auto gekoppeld hoef je ook niet met het ding in je handen te klooien, eventuele inkomende berichten kunnen voorgelezen worden en de muziek gaat ook gewoon via de bediening op het stuur.
 • A. Wagterveld

  2 maanden geleden
  Net 1 dag te vroeg…
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af of dat werkt, klinkt eigenlijk niet erg waarschijnlijk. Maar zelfs als het waar is dan kun je het natuurlijk simpelweg ook niet installeren. Dus is dit hooguit voor mensen die tegen zichzelf beschermd willen worden. En ook als het standaard in iedere auto wordt ingebouwd, dan kun je het altijd uitschakelen! En er zijn trouwens ook genoeg Apps (zoals Navigatie) die je wel gewoon wilt kunnen gebruiken. Dus eigenlijk is dit totale onzin!
 • Eric Walch

  2 maanden geleden
  Ik vraag me af hoe dit met carkits gaat werken. Dan laat je de telefoon in de binnenzak en die verbind via bluetooth met de carkit. Vervolgens bel je gewoon handsfree via de carkit. Ik gebruik het al 20 jaar op die manier. Tot nu toe mocht handsfree bellen nog gewoon, hoewel dat ook afleiding geeft.