Volledig scherm
Audi Q7 © Carscoops

Audi Q7 breekt in twee stukken, bestuurder vlucht

Een Audi Q7 is in tweeën gespleten tijdens een harde botsing in Rusland. Opmerkelijk genoeg overleefde de bestuurder niet alleen het ongeval, hij rende ook nog eens weg van de plek des onheils.

Beelden van de crash werden online gedeeld door een aantal Russische media. Hoewel details over de crash schaars zijn, geven de beelden een goede indicatie van wat er is gebeurd. Het gebeurt wel vaker dat auto’s in twee stukken breken, maar dan gaat het vaak om supersportwagens waarbij de motor losbreekt, aldus Carscoops.com.

Naar verluidt ramde deze luxueuze SUV met zijn zijkant tegen een grote metalen lantaarnpaal. De impact vond waarschijnlijk precies in het midden van de Q7 plaats, waardoor de auto in tweeën werd gespleten. Blijkbaar vond de crash met hoge snelheid plaats en werd ten minste één van de stoelen van de middelste zitrij uit het voertuig geslingerd.

Volledig scherm
Audi Q7 © Carscoops

Interessant is dat hoewel de auto in tweeën werd gescheurd en het dak ook was afgescheurd, de hemel vastzit aan de voorste helft van de SUV. De kabelboom is een wirwar van draden en de uitlaat is zichtbaar op het gras. 

Volledig scherm
Audi Q7 © Carscoops
  1. Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn
    Play
    Video

    Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn

    Deze drone-beelden tonen een heel bijzonder autokerkhof in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Honderden peperdure supercars en top-limousines staan er onder een dikke laag stof en zand te roesten. Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang: alle topmerken zijn te vinden op dit gigantische autokerkhof, in de buurt van Dubai. De auto's staan er stof te happen omdat hun eigenaren, veelal expats of wanbetalers, ze verlaten hebben voordat ze om welke reden dan ook het land verlieten. Voor koopjesjagers is de verzameling interessant, al was het alleen maar vanwege de onderdelen.