Crash na autodiefstal in Etten-Leur
Volledig scherm
Crash na autodiefstal in Etten-Leur © Facebook / Politieteam Weerijs

Autodief slaat op de vlucht en scheurt met 100 km/u door woonwijk in Etten-Leur

Een autodief heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag absurde snelheden gehaald in zijn vluchtpoging binnen de bebouwde kom in Etten-Leur. Uiteindelijk crashte hij op geparkeerde auto's en kon hij even later worden opgepakt.

Agenten kregen de bewuste nacht een tip van een autodiefstal in Etten-Leur: de melder had de verdachte zien wegrijden. Twee politieauto's die in de buurt waren haastten zich naar de aangegeven plek. Onderweg kwam één van die twee de gestolen auto tegen. 

Maar de autodief was niet van plan zich zomaar over te geven. Hij negeerde het stopteken en sloeg op de vlucht. Binnen de bebouwde kom van Etten-Leur haalde hij snelheden van meer dan 100 km/u. Hij bleek zijn rijkunsten echter te overschatten en crashte op een aantal geparkeerde auto's in de woonwijk. 

Toen de agenten aankwamen bij de auto was de autodief er al vandoor. Maar na een korte zoekactie kon de verdachte toch nog worden aangehouden. Hij mag zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. 

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”