De Autosalon van Genève trok vorig jaar nog 600.000 bezoekers
Volledig scherm
De Autosalon van Genève trok vorig jaar nog 600.000 bezoekers © Reuters

Autoshow van Genève afgelast onder druk van autoriteiten, vanwege coronavirus

De jaarlijkse autoshow van Genève gaat niet door. Vanwege het coronavirus hebben de Zwitserse autoriteiten evenementen met meer dan 1.000 mensen verboden. 

De beurs is een van de belangrijkste autoshows wereldwijd. Vorig jaar kwamen ongeveer 600.000 bezoekers naar de autosalon. Het feest had op 3 maart moeten beginnen met de eerste persdag. Op 5 maart zouden de deuren worden geopend voor het publiek. 

In de afgelopen dagen hadden verschillende fabrikanten al aangekondigd dat ze in afgeslankte vorm wilden afreizen naar Genève. De Chinese fabrikant Byton had zijn deelname al eerder volledig geannuleerd naar aanleiding van het virus.

Er waren al maatregelen genomen om de hygiëne onder de bezoekers te waarborgen. Bij contactpunten als restaurants, toiletten, touchscreens en deuren (ook van de auto’s) zouden extra reinigingspunten en desinfecterende middelen worden geplaatst. In Zwitserland zijn al minimaal vier mensen besmet en ook omringende landen als Duitsland en Italië kennen een flink aantal besmettingen.