Geïnteresseerden bekijken een camper bij een dealer. Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. De populariteit is deels te verklaren door het coronavirus: met een camper kunnen vakantiegangers relatief veilig reizen.
Volledig scherm
Geïnteresseerden bekijken een camper bij een dealer. Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. De populariteit is deels te verklaren door het coronavirus: met een camper kunnen vakantiegangers relatief veilig reizen. © ANP / ANP

‘Camper wordt populairder dan caravan’

De verkoop van nieuwe campers en tweedehandscampers was nog nooit zo hoog als afgelopen jaar. Ook in Nederland - een van de laatste Europese bastions van de caravan - steekt de camper de caravan naar de kroon. ‘Met een camper ben je vrij.’

1 reactie

 • Harold de Vreden

  10 maanden geleden
  Nooit te snel een conclusie trekken! Zie onderstaand artikel uit de Autoweek van 3 -8-2022. Toch ging de verkoop ervan dit jaar wat achteruit. Althans, ten opzichte van de recordjaren 2020 en 2021. In de eerste zeven maanden van 2022 zijn namelijk 1.666 nieuwe campers gekocht, een daling van ruim 30 procent ten opzichte van die periode vorig jaar. In juli ging het om 216 exemplaren, waar dat er vorig jaar juli nog 353 waren. Een daling van zelfs bijna 39 procent.
 1. Dit zijn de beste e-fatbikes
  Fietstest 2023

  Dit zijn de beste e-fatbikes

  Stoer design, strak, tikkeltje smart. Innovatief ook en met trendy kleuren: zo karakteriseren de fabrikanten de lifestylefiets. Maar nuttig in het dagelijks gebruik zijn ze net zo goed. Voor jongeren die willen blitsen brengen ze de e-fatbikes: brede banden, hoog profiel plus dik, aluminium frame. Ze ogen gelikt en snel. Marco van Koppen (51) probeerde er een, in het volle besef dat blitsen er misschien in zat, maar jonger worden niet. De beide categorieën overlappen elkaar enigszins. Verder hebben we gekeken of er in 2023 nieuwe ontwikkelingen zijn in de e-bikes. Zo snel als in het afgelopen decennium zal het toch niet meer gaan?